For medlemmer

Publiceret 27.05 2020

Klimaskov: Skoven er genial

DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING HILSER INITIATIVER FOR MERE SKOV HJERTELIG VELKOMNE, MEN PLANLÆGNINGEN SKAL VÆRE LANGSIGTET.

Det er sket et enormt politisk skifte, hvad angår skov. For bare ti år siden var det dårligt nok et tema, der blev drøftet.

I dag er det helt centralt som et af redskaberne til at løse en lang række udfordringer inden for klima, biodiversitet og sundhed. Og ifølge Danmarks Naturfredningsforening bør skoven fortsætte med at spille en central rolle – både fordi den er genial, men også fordi der er langt til målopfyldelse.

”Det er jo ikke som hastighedsgrænser på motorvejen, som man kan ændre over natten. Skoven er langsom, effekterne er langsigtede, og derfor skal planlægningen også være langsigtet og bred. Men det er helt afgørende, at vi får mere skov i Danmark og i hele verden. Skoven er nemlig et genialt redskab til at løse flere kriser,” siger Nora Skjernaa Hansen, skovpolitisk rådgiver i Danmarks Naturfredningsforening og medlem af Skovrådet.

Det geniale ligger ikke mindst i, at skoven netop kan hjælpe til at løse flere forskellige kriser, vi som samfund står i. Klima-, biodiversitets- og sundhedskriserne. Globalt handler det også…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.