For medlemmer

Publiceret 27.05 2020

Naturen taler til os gennem sensorer

DE HISTORISKE REGNMÆNGDER GØR BEHOVET FOR MÅLINGER OG INDSAMLING AF DATA ENDNU MERE AKTUEL.

HedeDanmark har ikke kun fingrene nede i naturen – sådan i bogstavelig forstand. De seneste år er den digitale tilgang til naturen begyndt at fylde mere og mere. Gennem sensorer giver naturen en masse oplysninger, som skaber mulighed for at drifte bedst muligt og implementere nye løsninger. Glatføresensorer, vandstandsmålinger, persontællere, jordfugtsensorer, notifikationsknapper er nogle af de tilbud, som HedeDanmarks digitale afdeling byder på.

”Vi har arbejdet med naturen i mange år, og det er den viden og indsigt, som vi kan tage med ind i den digitale verden. Sensorer og data i sig selv er som sådan ikke noget værd, men det handler om, hvordan vi analyserer og anvender dem. Det kan vi bruge til at planlægge vores arbejde bedre og give bedre tilbud til kunderne. Sensorerne fortæller os, hvad naturen har behov for,” fortæller Søren Pedersen, afdelingschef i HedeDanmark Digital.

Hvor mange har været udfordret af den milde vinter, så har det inden for det digitale felt også skabt muligheder. HedeDanmark arbejder blandt andet med landsdækkende…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.