For medlemmer

Publiceret 27.05 2020

Klimaskov: Nye folkeskove til danskerne

COOP VIL I DE KOMMENDE 10 ÅR ETABLERE 10 NYE FOLKESKOVE. DET HANDLER OM AT GIVE NATUR TIL DE LOKALE, ØGE BIO   DIVERSITET OG BINDE CO2. DEN FØRSTE FOLKE SKOV SKAL PLANTES VED HOLSTEBRO.

At være ejet af 1,8 mio. danskere er ikke enhver forundt, og med det kommer også forventninger om at gøre en forskel. Det mærker Coop tydeligt, og i 2019 lancerede de en ambitiøs klimaplan om at være klimapositive på driften i 2030. Det kommer til at medføre en række initiativer mod kunderne og i de cirka 1.100 butikker rundt om i landet. Men selv med mange indsatser, er det ikke nok til at nå det ambitiøse mål.

”Når man har en klimaambition, så følger der også en forpligtelse til at dokumentere indsatsen, og via vores beregninger kan vi se, at vi med egne initiativer kan komme rigtig langt, men ikke helt i mål. Vi anslår, at vi skal finde eller binde cirka 10.000 tons CO2 uden for vores forretning for at komme i mål i 2030,” fortæller Peter Kjærgaard Svendsen, klimachef i Coop.
Derfor begyndte overvejelser om, hvor og hvordan de 10.000 tons skulle findes. Der er et væld af udenlandske klimaprojekter, netop målrettet denne typer visioner, men at være dansk funderet og ejet af danskerne, rimer ikke på klimakompensation i udlandet. Til gengæld giver…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.