For medlemmer

Publiceret 27.05 2020

Mere fokus på kystsikring og diger

MENS EFTERÅRETS OG VINTERENS VÅDE VEJR HAR SKABT MANGE PROBLEMER, SÅ HAR DET FOR HEDEDANMARKS NYE KYSTSIKRINGS AFDELING BETYDET TRAVLHED.

I begyndelsen af 2019 besluttede HedeDanmark at oprette en afdeling målrettet projekter og opgaver i området ved vandet – kystsikring til havet og sikring af arealer beliggende mod søer og vandløb. HedeDanmark arbejder i forvejen med naturen i byerne og i det åbne land, og derfor var det naturligt at tilføje den natur, der hver dag skal for-holde sig til vand – både fra oven og fra hav, sø og å. En natur som er under pres med de mere ekstreme vejrforhold, som vi oplever og sandsynligvis kommer til at opleve flere af i fremtiden.

”Fra havet handler det om at sikre mod erosion, når vinden raser, og ved søer og åer er det sikring mod forhøjet vandstand. Ved havet arbejder vi især med sten, og ved søer og åer med diger. I og med, at vi er en ny afdeling, så er vores ordreportefølje ikke så lang endnu, men vi kan mærke, at efterspørgslen stiger – ikke mindst i og oven på en våd sæson, som vi har oplevet i efteråret og vinteren,” siger projektleder Johnny Pedersen.

Især den jyske vestkyst er sårbar over for efterårs- og vinterstorme, og det er primært områder…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.