For medlemmer

Publiceret 27.05 2020

Når planlægningen går helt i vasken

VEDVARENDE REGN ER I SÆRDELESHED EN UDFORDRING FOR FLISLEVERANCEN, HVOR DER HVER DAG I FLERE MÅNEDER MÅ TAGES NYE PLANER I BRUG.

"I regn og slud, i sne og frost, skal posten ud, når man er post”, blev der sunget i den gamle julekalender, Vinterbyøster. Samme mantra har de om flis i HedeDanmark, og det kan i den grad være en udfordring, når det regner næsten hver dag flere måneder i træk.

Flis er et lille stykke træ, men det er en del af en lang værdikæde med forskellige interessenter. I den ene ende er skovejeren, som har en skov, hvor der skal tyndes, og hvor noget af træet anvendes til flis. I den anden ende er et varmeværk, som skal sikre, at der er lunt hjemme i folks stuer. Derimellem er blandt andet HedeDanmark.

”Vi har et årshjul for flis, som kører i ring, men som man kan sige har sin begyndelse i februar. Herfra til april sælger vi den mængde flis, der skal leveres den kommende vinter. Derefter begynder driftslederne at planlægge, hvor flisen skal transporteres fra og til, og hvor det skal opbevares i mellemtiden. Og fra oktober til april er der for alvor tryk på leveringen,” fortæller forretningschef Simon Thorfinn.

Det er relativt nemt at regne ud, hvor meget træ,…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.