For medlemmer

Publiceret 27.05 2020

Hedeselskabets jubilæumslegat - rejsebrev

En uventet drejning for studieopholdet i Kina

Kære Hedeselskabet

Jeg skød min rejse i gang i sommeren 2019 med den transmongolske jernbane fra Moskva til Beijing. Togrejsen tog 10 dage, og med stop undervejs i både Rusland, Mongoliet og Kina fik jeg en forståelse for den akse af kultur, historie og mennesker, der forbinder Europa med Asien. Ved ankomsten til Beijing sad nerverne uden på tøjet. Det var første gang, jeg var i Kina, og jeg var derfor spændt på, hvad jeg ville synes om det land, jeg havde begivet mig ud på at studere i. De første fem måneder forløb med at afkode studiehverdagen, sproget og undersøge de unikke specialemuligheder, jeg kan opnå med både en dansk og kinesisk vejleder. Sidstnævnte er jeg i færd med at finde til 3. og 4. semester i 2020-2021, hvor jeg skriver et 1-årigt speciale. Jeg har fundet dybere vished i, at jeg vil specialisere mig i bioinformatik med mikrobiologi som fokus.

Kontrasterne er mange og kunne mærkes allerede fra dag ét, og det gør det på sin vis både hårdt og enormt inspirerende. Gennem min uddannelse er jeg fuldt beskæftiget med at lære to krævende sprog…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.