For medlemmer

Publiceret 27.05 2020

Hedeselskabet støtter: Ny diversitetssti i Sønderjylland

I KELSTRUP PLANTAGE SKAL EN NY STI GENNEM ET VARIERET NATUROMRÅDE GIVE BEDRE ADGANG TIL NATUR  OPLEVELSER FOR ISÆR ÆLDRE OG GANG BESVÆREDE – MEN TIL GLÆDE FOR ALLE.

Ideen om at skabe en sti for at gøre naturen mere tilgængelig for især ældre opstod hos Mik Haar, naturskoleleder på Kelstrup Naturskole ved Kruså. På trods af at det ikke er lige om hjørnet, kom han til at spekulerede på, hvordan hans alderdom kunne tage sig ud. Hvad han ønsker for den.

”Jamen jeg kom til at reflektere over det at blive gammel og indså, at jeg ikke synes, vi har ret mange naturtilbud til de ældre her i området. Naturskolen og området omkring er primært målrettet børn og unge, og vi har kun en sjælden gang imellem besøg af et plejecenter. Men det er tydeligt, hvor meget de gamle får ud af det – det vækker minder hos dem, og de begynder at fortælle anekdoter. Plejecentrene vil rigtig gerne ud i naturen, men problemet er, at det ofte er besværligt at tage de ældre med på tur, og det vil vi gerne ændre på,” fortæller Mik Haar.

Derfor anlægges der en sti rundt i naturen omkring naturskolen. Det skal være let at komme til og fra stien. Turen rundt er overkommelig, og der er indlagt tre stationer undervejs, hvor man kan holde pause ved…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.