For medlemmer

Publiceret 27.05 2020

Hedeselskabet støtter: Naturhave i Skals

Skals – højskolen for design og håndarbejde er en af Folkehøjskolernes bæredygtighedsnetværk og vil derfor gerne arbejde med biodiversitet i deres udendørsarealer.

De har i dag en prydhave, men ønsker sig et areal, som har karakter af lidt mere vild natur. Målet er derfor at anlægge en naturhave til gavn for elever, kursister og byens borgere – og selvfølgelig til gavn for naturen. Elever og kursister skal have glæde af haven i undervisningen, byens borgere kan komme på besøg og nyde naturen ligesom folkeskolen i Skals kan bruge haven i deres naturfagsundervisning.

De cirka 1.000 m2 skal blandt andet indeholde en frugthave, et vandbassin, et hjørne indrettet med bistader, espalierpæretræer og slyngroser, redekasser, valnød, eg, hassel, staudebede og blomsterbede med græsstier. Hedeselskabet har støttet projektet med 118.000 kroner. En del af planterne – især stauder, bliver leveret og plantet af frivillige, mens HedeDanmark udfører jordarbejde og planter de større buske og træer.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.