For medlemmer

Publiceret 27.05 2020

For meget grøde og for lidt plantning

HedeDanmarks afdeling for Natur, Vand og Plantning har også mærket efteråret og vinterens våde hånd – i hvert fald i det jyske, hvor nedbørsmængden ramte hårdest.

Mod øst var arbejdet også udfordret, men vejrguderne var dog mere nådige. Nogle steder betød det milde vejr rent faktisk, at anlægs- og plantningsarbejdet kunne fortsætte længere end normalt, hvor frosten ofte sætter en stopper for aktivitet i vintermånederne.

Men i det jyske har regionschef Rasmus Wieland ofte kigget ud og op og håbet på, at regnen ville holde inde. Det har især været udfordrende for grødeskæringen, som har været ekstra meget under pres, og efterårs-plantningen måtte helt aflyses og udskydes.

”Vandløbsvedligeholdelse er et stort forretningsområde for os. Vi har mange folk, og vi har også en hel del grej til at løse opgaver både nede i og langs vand-løb. Selv under, hvad vi vil kalde normale vejrforhold, er det et ret komplekst fag-område, både på grund af forskelligrettede interesser, men også fordi to vandløb ikke er ens. Men når vi så har en periode som denne, er det ekstra udfordrende. Vi havde en mild vinter og et tørt forår bag os, og det gav grøden rigtig gode vækstbetingelser. Og lige som vi skulle i gang med anden skæring,…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.