For medlemmer

Publiceret 27.05 2020

Kort nyt: Nyt uderum ved Stefanshjemmet

VAND OG PLANTER

Stefanshjemmet i Aarhus valgte HedeDanmark til udvikling og etablering af deres nye uderum. Et uderum med udsigt til Aarhus Bugt, som er målrettet voksne beboere, der er ramt af hjerneskade eller fysisk handicap. Byens borgere har også adgang, hvis de vil mødes med beboerne der.

En smuk kampestensmur langs vejen er den første facade, man møder. Åbningen ved indkørslen bliver som et billede, hvor en ny støttemur i beton brydes af et unikt støbt klippelandskab med planter og vand. Beplantningen taler sammen med den moderne bygnings komposition med mørke og lyse lodrette flader. På skråningen sættes bøgepur i klippede flader brudt af ”vandfald” med bunddækker og løgvækster – som en grøn og blå bølge, der bevæger sig ned over skråningen - og ned over muren, der blødes op med grønne slyngplanter. Motion til sanserne: Vandlyde, farver og dufte.

HedeDanmarks landskabsarkitekt, Lene Lunghøj har i tæt samarbejde med Stefanshjemmet udviklet og tegnet dette unikke uderum, mens projektleder, Jacob Lahn har stået i spidsen for selve etableringen.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.