For medlemmer

Publiceret 27.05 2020

Hedeselskabet støtter: Fra landbrug til krat og overdrev

For to år siden købte Peter Hindbo Asbølgaard ved Lunderskov. Godt 12 hektar af agerjorden ligger på en mark omgivet af overdrev, eng og skov.

Marken var svær at dyrke på grund af jordforhold på det kuperede areal, og derfor søgte Peter Hindbo Den Danske Naturfond om støtte til at omlægge til vedvarende natur. Sammen med Kolding Kommunes biologer har han siden nedlagt dræn og anlagt overdrev, minivådområde og to søer.

”Jeg er opvokset på en gård nær skov, så jeg har altid haft interesse for naturen og ikke mindst fugle, og det er vildt spændende at få lov til at arbejde med naturen på denne måde. Da biologerne introducerede ideen om overdrev, begyndte jeg at sætte mig ind i det, og jeg blev meget fascineret og inspireret, så det har samtidig været en personlig rejse for mig. Selvom vi er relativt tidlig i projektet, har der allerede vist sig en masse spændende natur – både fugle, insekter og planter, og det kommer til at udvikle sig over de kommende år,” fortæller Peter Hindbo.

Flere naturfolk har inspiceret det nye naturområde, de lokale er begyndt at gå tur her, og nogle naboer har også fået en rundvisning. Peter Hindbo kan mærke, at folk generelt deler hans interesse.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.