For medlemmer

Publiceret 27.05 2020

Hedeselskabet støtter: Digerne om Hessel Herregård

HEDESELSKABET STØTTER 

Hessel Herregård med udsigt til Limfjorden på Lounshalvøren ved Farsø er en lille firelænget, herregård – den eneste af sin slags tilbage i Danmark.

”Herregården er dateret tilbage til 1391, og den har haft en noget omtumlet tilværelse og undervejs lignet mere en ruin end en herregård. I 1966 overtog Nordjyllands Amt den og her gennemgik den en renovering. Siden 2009 har det været en selvejende institution, og vi arbejder nu med flere projekter for at føre formidlingen op til nutiden og få bedre adgangsforhold,” fortæller bestyrelsesformand Holger Jessen.

En vigtig del af renoveringen er stendigerne omkring herregården. De stammer tilbage fra 1700- og 1800-tallet. Nogle steder er de føget til i sand og andre steder tilgroet i buskads – de trænger til en kærlig hånd, men med støtte fra Hedeselskabet bliver de reetableret.

”Vi skal passe på vores diger, fordi de fortæller Danmarks historie gennem 2000 år. Hvis vi kigger godt efter, kan vi i digerne og de mønstre de danner, læse om det danske kulturlandskabs udvikling. Digerne er også vigtige…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.