For medlemmer

Publiceret 27.05 2020

TEMA: Regn, regn og atter regn

EFTERÅRET OG VINTEREN BØD PÅ REKORDER I FORM AF NEDBØR OG TEMPERATUR. DET HAR BETYDET FLERE UDFORDRINGER MEN OGSÅ NYE MULIGHEDER.

At vi har været igennem det vådeste efterår og efterfølgende vinter i mands minde – og længere endnu – har langt de fleste af os glemt alt om nu, hvor bøgen er lysegrøn, og solen luner i kinderne. Og for langt de fleste af os var det mest af alt godt gammeldags træls med mange grå og våde dage, men for andre har det betydet oversvømmede marker, kældre og veje – og i arbejdssammenhænge har det betydet ekstra travlhed for nogen, og for andre gik arbejdet i stå.

Og baggrunden er helt faktuel, fortæller de meteorologiske målinger. Både efteråret 2019 og februar i år har slået rekord for nedbør, og vinteren 2019-2020 har desuden slået varmerekord. Årets første måned har især været mild. Normalt balancerer termometeret omkring frysepunktet, men i år har januar i gennemsnit været 5,5 grader varm. Det er en halv grad mere end den hidtil varmeste januar.

”Det er sjældent, at man slår en temperaturrekord med en halv grad, så det er voldsomt. Og så har det regnet, regnet og regnet lidt mere. Vi har aldrig haft så våd en periode fra september til og med februar,…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.