Book din overnatning

Shelters i Mindeparken

Har du lyst til at overnatte midt på Kongenshus Hede? Det kan du gøre ved at booke et af vores tre shelters. Det er ganske gratis. 

Skitse af OddFischlein - Historien bag Kongenshus Mindepark

Formål

Kongenshus Mindepark for Hedens Opdyrkere er en selvejende institution, der er oprettet med det formål at varetage arealet som en mindepark for hedens opdyrkere.

Skitse af OddFischlein - historien bag Kongenshus Mindepark

Beliggenhed

Arealet ligger uberørt som et lyngareal med en typisk natur af hedeslette med smeltevandsslugter. I den sydlige del af arealet er anlagt en nåletræsplantage på 70 ha

Skitse af OddFischlein - historien bag Kongenshus Mindepark

Etablering

Til dette formål erhvervede man i 1942 ca. 1.200 ha uopdyrket hede 25 km sydvest for Viborg.

Skitse af OddFischlein - historien bag Kongenshus Mindepark

Historie

Omkring udkigstårnet midt på heden er der i dag etableret informationstavler, hvor du kan fordybe dig i den spændende historie bag hedens opdyrkere.

Udkigstårn og mindesten i Kongenshus Mindepark
Få udsigten med

Udkigstårn på Kongenshus Hede

Alle kan nu opnå den optimale naturoplevelse ved frit at kunne skue 360 grader ud over landskabets helt særlige plante- og dyreliv på den 1.200 ha store fredede hede.

Stien til mindedalen er fyldt med mindesten

Historien bag Kongenshus Mindepark

Kongenshus’ historie er historien om opdyrkningen af det danske hedelandskab.

Adgang og oversigt over Kongenshus Mindepark

Brochure om mindeparken

I samarbejde med Viborg Kommune er denne brochure om vandreture i Kongenshus Mindepark udviklet - med inspiration til alle interesserede i stedets natur og historie.

Kontakt Kongenshus Mindepark

Her finder du kontaktinformationer til mindeparkens administrationen, naturguider og til Kongehus Kro.

ADGANG TIL PARKEN

Der er gratis adgang til mindeparken. Ved indgangene til mindeparken og ved udkigstårnet er der opsat skilte med oversigtskort. Herfra kan du følge afmærkede vandreruter rundt på heden. Vis hensyn til naturen og fårene: Hunde skal være i snor.

PARKERING

Ved Kongenshus Kro og Hotel og ved udkigstårnet er der parkeringspladser. Der er gratis adgang til mindeparken for både busser og biler.

FOR BEVÆGELSESHÆMMEDE

Naturcentret og en af naturstierne er indrettet til kørestolsbrugere og andre bevægelseshæmmede. Udkigstårnet er desuden udstyret med en lift, som fører de seks meter op til udkigsplateauet.

MIDDAG I DET FRI

Nyd din mad i picnicområdet omkring udkigstårnet. Der er desuden bygget en bålplads ved shelterne bag udkigstårnet. Pas på naturen, så passer den på dig.

Find mindeparken her

Kongenshus