Dyb skov

I 1866 var Enrico Dalgas med til at grundlægge foreningen Hedeselskabet, og sammen med en gruppe driftige mænd hjalp han hedebønderne med at gøre den stride hede til frugtbar landbrugsjord.

Lige siden har vi skabt grøn innovation og sat gode spor i landskabet. I dag udvikler og leverer Hedeselskabet løsninger og ydelser, der med naturen som omdrejningspunkt bidrager til at bekæmpe og afbøde klimaforandringer til gavn for både biodiversitet og samfund.

I tæt samarbejde med vores medarbejdere og samarbejdspartnere i forretningen, medlemmer i foreningen og igennem vores uddelinger tager vi et samfundsansvar og er med til at sikre en ansvarlig udvikling.

Naturområde - skovområde med sø
Vores vision

Vi bygger en bæredygtig fremtid - med naturen som partner

I Hedeselskabet og i vores forretningsområder arbejder vi for at modvirke og afbøde klimaforandringer ved at begrænse og kompensere CO2-udledning, erstatte CO2-tunge materialer med alternativer og gennem klimasikringsløsninger. Vi medvirker til at øge biodiversiteten og udvikler effektive løsninger til fuld udnyttelse af naturens knappe ressourcer og til genanvendelse.

klimaforandring isen smelter 2000
3 løsninger i en cirkulær bioøkonomi

Fremtiden og nutiden er cirkulær

Klima- og miljøudfordringerne i Danmark og resten af verden er store. Alle søger løsninger, men der er ikke nogen enkelt løsning på udfordringerne. I dette notat er skitseret virkemidler, som vi tror på kan bidrage til at sikre en bedre nutid og fremtid. Det handler nemlig om at se på udfordringer og løsninger cirkulært.

Film om Hedeselskabets fortid, nutid og fremtid

I forbindelse med vores 150 års jubilæum i 2016 har Turbine Film udviklet en film, som på knap 34 minutter fortæller historien om Hedeselskabets fortid, nutid og fremtid - af naturen, for naturen. 

Enrico Dalgas

Hedeselskabets historie

Hvem var Enrico Mylius Dalgas? Og hvordan har Hedeselskabet været med til at præge landskabet de seneste 150 år? Læs mere om Hedeselskabets historie her.

Hedeselskabets logoskulptur om natten

Årsrapporter

Her kan du tilgå vores arkiv med årsrapporter for de seneste år. I de senere år har vi udviklet både det traditionelle årsregnskab samt et profilmagasin, som fortæller en dybere historie om koncernen. 

Hedeselskabet arbejder med langsigtet udvikling, benyttelse og beskyttelse af naturen. Vi er en værdibaseret og attraktiv arbejdsplads, der skaber grøn innovation, rådgiver, udvikler og leverer løsninger primært til naturpleje, miljøforbedring og klimatilpasning. Vi formidler viden herfra mellem praktikere og eksperter, og vi uddeler midler til projekter inden for Hedeselskabets formål.

skov500.

- Fundamentet for Hedeselskabets identitet