Gamle træskibe

egetræer og gamle træskibe

Dato:
04-10-2016 kl. 16:30
Sted:
Vi mødes ved P-pladsen ved Valdemar Slot, Slotsalleen 100, 5700 Svendborg
Antal ledige pladser:
0
Maks. antal deltagere:
35

Hvad sker der når et stort gammelt egetræ fældes? Her får du en unik mulighed for at følge træet fra sin plads i skoven til det ender som planker – og måske som en del af et gammelt træskib.

DER ER UDSOLGT TIL DETTE ARRANGEMENT, MEN VI MODTAGER GERNE TILMELDINGER TIL VORES VENTELISTE, SOM VI NORMALT FÅR BRUG FOR.

Når skovfoged Leif Lauridsen fra HedeDanmark besøger skovejere og færdes i de danske skove, holder han et ekstra vågent øje med egetræerne. De danske egetræer er nemlig noget helt særligt og levere de cirka 15 meter lange egetræsplanker, der er nødvendige, når der skal bygges træskibe. Men også mere specielle krumtræseffekter eller skibstræseffekter som spantetræ, køltræ, dæksplanker, knæ, stævntræ, bjørne-træ o.s.v. er en vigtig del i forhold til at servicere træskibsværfterne.

leif_lauridsen_web.jpg

Skovfoged Leif Lauridsen på en af sine ture rund på Fyn.

På sine ture rundt på fynske godser spottede han sidste år 12-14 gode egetræer. Fynske egetræer, som er fragtet til USA og i dag bruges til at genopbygge et gammelt træskib fra 1620.

På turen i det fynske besøger vi en klassisk fynsk egeskov og afslutter dagen sammen med træet på J. Ring Andersens værft, som er et af Danmarks ældste træskibsværfter. Værftet har i årenes løb bygget op mod 200 træskibe, hvoraf mange stadig sejler videre i fineste stil. Direktør Peter Ring-Andersen vil vise os rundt.

Turen er gratis for Hedeselskabets medlemmer med ledsager eller gæster.