sØnæs anvendes af mouintenbiker

Danmarks bedste klimaprojekt 2015

Dato:
11-05-2016 kl. 19:00
Sted:
sØnæs, Gl. Århusvej 57, 8800 Viborg
Antal ledige pladser:
0
Maks. antal deltagere:
35

Kom med til et spændende besøg ved sØnæs – Viborgs nye rekreative bypark, der også er blevet kaldt Danmarks smukkeste rensedam. Først skal vi se anlægget, dernæst tager vi til Hedeselskabets hovedkontor for at høre mere om Orbicons arbejde med klimasikringsprojekter.

Denne tur er fuldt booket, men vi skriver dig gerne på en venteliste hertil. Send en mail til info@hedeselskabet.dk

sØnæs er oprindeligt et moseområde, der blev drænet i 1939. I 1967 fik boldklubben B67 boldbaner her, men i våde perioder egnede det sig mere til gummistøvler end fodboldstøvler.

I 2012 begyndte planerne med anlæggelsen af en rensedam (regnvandsbassin) for Viborgs midtby og sydlige bydel, hvilket udviklede sig til et kombineret klimaprojekt og vandlandskab.

soenaesbroen.jpg

I dag er sØnæs et fantastisk rekreativt område, der er kåret til Danmarks bedste klimaprojekt 2015. Det beviser, at man kan etablere en rensedam, som sikrer bedre klimaløsninger kombineret med en attraktiv bypark. Projektet er et samarbejde mellem Viborg Kommune og Energi Viborg Vand, som Orbicon har været ingeniør og rådgiver for. Ved dette besøg viser landskabsarkitekt Lotte Kunstmann ved Viborg Kommune rundt sammen med ingeniør Morten Sass Glarbo, tilknyttet Energi Viborg Vand, og seniorprojektleder Arne Madsen, Orbicon.

Gratis for Hedeselskabets medlemmer med ledsager eller gæst.