Æbelø - naturens fristed

Dato:
25-06-2017 kl. 8:00
Sted:
Vi mødes ved P-pladsen ved Ebbevejen/Lindøhoved, 5400 Bogense
Antal ledige pladser:
0
Maks. antal deltagere:
50

Æbelø byder på dejlige strande, enestående natur, idyllisk, urørt skov og smukke sletter, hvor du kan se de mufloner og dådyr, der bor på øen. Her er muligheden for et unikt besøg på den nordfynske, naturrige ø.

DER ER FULDT BOOKET, MEN VI MODTAGER GERNE TILMELDINGER TIL VORES VENTELISTER, SOM VI NORMALT FÅR BRUG FOR.
Send en mail på
info@hedeselskabet.dk 

Op til 2. verdenskrig boede der 50 mennesker på Æbelø, og øen havde sin egen skole. I 1960’erne rejste mange fra øen, og efterhånden blev de fleste bygninger fjernet, undtagen Æbeløgård og det 18 meter høje granitfyr fra 1883.

I 1995 købte Aage V. Jensens Fonde Æbelø, sammen med andre småøer, for at give dem tilbage til naturen. Siden er der gennemført en målrettet naturgenopretning for gradvis at genskabe de tabte levesteder for dyr og planter.

aebeloe_muflon.jpg

Dyrelivet omfatter både fugle og insekter, der ikke ses mange andre steder i Danmark. Den varierede natur med skov, vådområder og lysåbne, udyrkede arealer sikrer gode levesteder for talrige arter, der ellers har vanskeligt ved at overleve i kulturlandskabet.

Den lokale guide Ulla Rasmussen tager os gennem vandet og rundt på øen. Det bliver en gåtur på op mod 18 km, hvoraf de 4 km er gennem 20-40 cm vand. Badesko eller gummisko anbefales.