For medlemmer

Publiceret 28.05 2018

Ingen vej uden om bæredygtighed

Connie Hedegaard:

ISÆR BLANDT UNGE ER ”BRUG-OG-SMID-VÆK”-KULTUREN YT, MENS TANKEN OM BÆREDYGTIGHED FOR ALVOR ER VED AT VINDE INDPAS, MENER CONNIE HEDEGAARD.

Danmark og Europa som sådan har særligt gode grunde til at gøre væksten bæredygtig, blandt andet gennem en cirkulær tankegang. Det mener Connie Hedegaard, der er formand for Danmarks grønne tænketank ”Concito” og tidligere  EU-kommissær for klima.

”Det giver super god mening, fordi Europa er fattig på råstoffer. Tag for eksempelvis Kina, der sidder på størstedelen af udvindingen af sjældne jordarters metaller. Det giver Kina mulighed for at skrue prisen op og ned på din og min telefon. Det er en af grundene til, at mange godt kan se, at vi bliver nødt til at finde en smartere måde at genanvende vores ressourcer på”, siger hun og henviser til, at næsten alle andre teknologiske produkter indeholder sjældne jordarters metaller.
Hun understreger dog, at vi alle har en indlysende interesse i, at væksten bliver mere bæredygtig, blandt andet ved at vores måde at forbruge på bliver mere cirkulær.

”Lige nu foregår væksten på en måde, som kloden ikke kan holde til. Vi sætter et større fodaftryk, end kloden kan bære. Bæredygtighedsbegrebet bliver brugt på…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.