Publiceret 28.05 2018
Fakta om kartofler
Mere end 60 procent af alle danske kartofler ender som hvidt mel. Egentlig er kartoffelmel slet ikke mel! Mel fremstilles nemlig ved formaling (f.eks. af hvede og rug), mens kartoffelmel fremstilles ved, at kartoflens stivelse vaskes ud. Det er derfor mere rigtigt at tale om kartoffel stivelse. Men den gamle betegnelse kartoffelmel hænger godt ved, så de to navne benyttes sideløbende.
Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.
Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.
Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.
Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.
1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.