For medlemmer

Publiceret 28.05 2018

TEMAINTRO: Vækst går i ring

Cirkulær økonomi

Der er et billede der ofte dukker op, når man beskæftiger sig med bæredygtighed: Tre jordkloder på rad og række. Det vil nemlig kræve godt tre jordkloder, hvis alle skulle bruge lige så meget, som en dansker gør i dag. Vi har imidlertid kun en klode, og den skal vi passe på. Derfor er det afgørende, at vi dæmper vores forbrug af ressourcer ved blandt andet at finde nye måder at gøre tingene på. Om ikke for vores egen, så for fremtidige generationers skyld. Her spiller cirkulære økonomi en væsentlig rolle. Derfor dykker vi i denne udgave af Vækst ned i, hvad cirkulær økonomi egentligt er for en størrelse, og hvordan cirkulær økonomi kan være en af vejene mod en øget bæredygtighed.

Måske tænker du, at cirkulær økonomi blot er et luftigt begreb, der snart bliver afløst af noget andet moderne – på de følgende sider vil du imidlertid opdage, hvordan den cirkulære tanke gang allerede er ved at bundfælde sig i konkrete, jord- og vandnære projekter.

Du vil måske også tænke undervejs, at cirkulær økonomi blot er sund fornuft i nye klæder. Og du vil formentligt have ret…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.