For medlemmer

Publiceret 28.05 2018

Skolehaver skal vække nysgerrigheden

FOR MANGE BØRN VED FOR LIDT OM, HVOR MADEN, DE PROPPER I MUNDEN, STAMMER FRA. DET SKAL SKOLEHAVER NU LAVE OM PÅ.

Der kommer snart gang i skolehaverne bag Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg. Haverne er primært målrettet mod folkeskoleelever i 4.-5. klasse og er oprettet med støtte fra Nordea Fonden, Viborg Kommune, 4H og Hedeselskabet. Skolehaverne er et udendørs klasserum, hvor børnene både dyrker grøntsager og laver mad i udekøkkenet.

Det er blandt andet Liselotte Puggaard fra landbrugsskolen, som eleverne møder i haverne. Og hun er slet ikke i tvivl om, at haverne blive en stor gevinst for undervisningen. 

”Der er grundlæggende for mange børn, der ikke ved nok om natur, fødevarer og fødevareproduktion. Haverne er et forsøg på at vække børnenes interesse for netop dette og give dem en forståelse af bæredygtighed, og hvorfor det er vigtigt, at vi værner om naturen”, siger hun og forklarer, at når børnene eksempelvis skal forberede jorden, bliver der snakket om dyrene i den, og hvad dyrenes rolle er i økosystemet. 

”Bare det at se noget gro, som man bagefter kan spise, gør en forskel. Når man har haft noget i hænderne, husker man det meget bedre”,…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.