For medlemmer

Publiceret 28.05 2018

Hedeselskabet i andre lande

Historie

Tanken om et Hedeselskabet har også fundet vej til andre europæiske lande. Både i nord og Holland findes således en pendant til Hedeselskabet.

I Tidsskriftets oversigt over samtlige medlemmer i 1888 og 89 står opført en hollandsk direktør bosiddende i Friederiksort i Holland. Om der herigennem er forbindelse til, at der i 1888 oprettes et hollandsk Hedeselskab under navnet Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij vides ikke, men det hollandske selskab stiftes med Det danske Hedeselskab som forbillede.

Mærkeligt nok meddeler Hedeselskabets Tidsskrift ikke umiddelbart noget om begivenheden, men senere kan der findes meddelelser om studieture gensidige besøg med mere.

I fejringen af 40 års jubilæet i 1928 deltog efter indbydelse afdelingsleder J. Westergaard og skovrider Chr. Dalgas. Fra sidstnævntes beretning citeres:

"Det hollandske Hedeselskab har sit domicil i Arnhem, hvor det har et meget smukt hovedkontor, i hvilket der blandt andet findes betydelige interessante samlinger til belysning af selskabets virksomhed gennem årerne. Denne virksomhed er meget omfattende og angår frugtbargørelse af øde…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.