For medlemmer

Publiceret 28.05 2018

Gjern har fået et mobilt naturhus

Gjern ligger midt i Søhøjlandets smukke natur. Nu arbejder byen på en ny vision. Tanken er at trække naturen mere ind i byen, og i det hele taget integrere by og natur. Gjern har eksempelvis fået det, der måske er verdens første, mobile naturhus. Huset er blandt andet realiseret takket være støtte fra Hedeselskabets medlemspulje.

”Naturhuset er en form for udvidet shelter. Det er dog lidt mere luksuøst end et shelter”, siger Steen Andersen, formand for Gjern Almennyttige Udviklingsselskab (GAU), der står i spidsen for Gjerns vision.
Han oplyser, at fremtidsperspektiverne for det mobile naturhus er mange.

”En af idéerne er, at når potentielle tilflyttere eksempelvis er interesseret i en byggegrund, så kan naturhuset blive stillet op på udstykningen, så de kan overnatte her. Og derved fornemme området og måske også få sig en snak med skolen”, siger Steen Andersen og tilføjer, at der også er planer om at bringe naturhuset til Aarhus for her at friste folk med en drøm om at bo midt i det grønne.
Naturhuset skal selvfølgeligt også benyttes, der hvor fuglene synger.

”Vi har haft kontakt til Silkeborg Kommune for at undersøge på hvilke pletter i naturen, det mobile naturhus kan stå, hvis der  er nogle, som skal overnatte i det”, siger formanden og understreger at andre idéer til, hvordan det nye naturhus kan anvendes, er meget velkomne.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.