For medlemmer

Publiceret 28.05 2018

Asken vender hjem

Hvis du tænker, at cirkulær økonomi er helt hen i skoven, så har du på sin vis ret. HedeDanmark er Danmarks største producent og leverandør af træflis til energi, og har i fællesskab med flere universiteter og interessenter engageret sig i Center for Bioenergy Recycling, som konkret arbejder på at undersøge muligheder for at genanvende flisasken i skoven i projektet Ashback.

Flisasken fra varmeværkerne indeholder mellem 70-90 procent af de næringsstoffer, der oprindeligt blev fjernet ved fældning og bortkørsel af træet. De næringsstoffer kan træerne have gavn af, hvorfor de udgør en reel værdi for skoven til glæde for både skovejer, skov og miljø. Ifølge Søren Christensen der er centerleder og professor ved Biologisk Institut på Københavns Universitet er der især store mængder kalium og fosfor i asken.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.