For medlemmer

Publiceret 28.05 2018

Kartoffelkrigeren & den cirkulære økonomi

Administrerende direktør i KMC Nicolai Hansen kæmper for at skabe mest mulig værdi ud af kartofler. Cirkulær økonomi handler netop om at kunne skabe ny værdi og er helt afgørende for vores fremtid, mener han.

En sydkoreansk præsidents nationale sikkerhedsrådgiver og en kartoffelavler fra Karup har ikke umiddelbart meget til fælles. Begge er de imidlertid en del af fortællingen om Nicolai Hansen, direktør for KMC, der er en forkortelse for Kartoffelmelcentralen.
”Jeg har altid kunnet færdes lige hjemmevant på de bonede gulve og på en pløjemark. Det er en af mine styrker. Jeg er vokset op i landbruget, men jeg var en videbegærlig knægt, og jeg har altid vidst, at jeg skulle ud i verden”, fortæller han.
Fra den sydkoreanske sikkerhedsrådgiver lærte kartoffeldirektøren i øvrigt, hvordan dansk historie har inspireret Sydkorea, men mere om det senere.

DER ER KRONER I KARTOFLER
KMC er ekspert i at tjene penge på kartofler. Selskabet er ejet af kartoffelavlerne og har for længst opdaget, at pengene ikke ligger i at sikre kogte kartofler til den stegte flæsk og persillesovsen, men i at levere sofistikerede produkter til verdensmarkedet.
”I bund og grund er vi bare gode til at splitte kartofler op”, forklarer Nicolai Hansen og…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.