For medlemmer

Publiceret 28.05 2018

Naturens cirkler

Leder

Hos Hedeselskabet har vi fokus på flerdimensionel resultatskabelse. Det betyder, at vores arbejde skal gøre en positiv forskel for naturen, miljøet og samfundet.

Derfor vælger vi løsninger, hvor ressourcerne bliver brugt med respekt og omtanke. Alle Hedeselskabets forretningsområder har således fokus på begrebet ”cirkulær økonomi”, der er temaet i denne udgave af Vækst.

Naturen er fyldt med cirkler. Årstiderne går i ring, og når dyrene øverst i fødekæden dør, bliver de til næring til de nederste i fødekæden. Men i årtier har vi bevæget os væk fra de naturlige cyklusser og i stedet haft en mere lineær tilgang til ressourcerne. Vi har udvundet, produceret, brugt og smidt væk.

Cirkulær økonomi bygger på idéen om at tænke i kredsløb, genanvendelse og se værdien i det, andre vil kalde for affald. Som du kan læse i interviewet med administrerende direktør for KMC, Nicolai Hansen, hedder affald ikke længere affald, men sidestrømme på virksomhedssprog. Netop sidestrømme har udviklet sig til vigtige forretningsområder, fordi vi har udviklet metoder til at tilføre affaldet værdi. Det er akkurat dér, Hedeselskabet gerne vil være: I krydsfeltet, hvor nye løsninger og forretningsmodeller både skaber nye arbejdspladser, indtjening…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.