Søren Fønsskov Jensen

Publiceret 05.01 2024

Unge landmænd kan søge støtte fra Agerholms Legat

I Hedeselskabet har vi en lang tradition for at hjælpe andre. Både gennem vores mange uddelinger i foreningen, men også gennem legater, der administreres af Hedeselskabet.

Søg støtte senest 31. januar 2024

Edvard og Ane Agerholms Legat

Legatet uddeles til initiativrige og visionære landmænd, der er med til at fremme og videreudvikle dansk landbrug. Det kan være fokus på nye dyrkningsmetoder, initiativer på ejendommen eller særlige klimaindsatser. 

Legatet uddeles i portioner på 10.000 kroner eller mere til flittige og dygtige bønder, der forstår at arbejde sig fremad. Det vil sige flittige og dygtige landmænd, der er med til at gøre en forskel – som gerne vil være med til at fremme landbruget, som allerede har gjort en forskel, som måske mangler en økonomisk håndsrækning til et projekt eller blot fortjener en anerkendelse.

Her kan du læse om to tidligere legatmodtagere af Agerholms Legat.

Helene Lasse Christensen i hønsehuset

Helene L. Christensen

Helene L. Christensen, Lolland, har altid drømt om at blive landmand og arbejde med dyr. Nu er hun driftsleder på Sørup Hønseri og klar til at overtager de tilhørende ejendomme og en produktion med 24.000 økologiske æglægningshøns.

Simon Wulff Sørensen

Simon Wulff

Simon Wulff driver i samarbejde med sin far en landbrugsejendom i nærheden af Grenå ved navn Thorsølund. Simon er idérig og ikke bange for at gå foran i kampen for at mindske landbrugets CO2 udledning.