Blomstrende-æbletræ

Publiceret 10.03 2022

Legatuddelinger fra Hedeselskabet

Efter et par års pause er vi igen i gang med uddelinger fra E.M. Dalgas’ Mindelegat og Edvard og Ane Agerholms Legat.

Pausen i legatuddelingerne skyldes, at legaternes indtægter gennem de senere år har været begrænsede. Derfor har vi fået lov til at opløse legaterne og uddele hele legatformuen løbende frem til juni 2023. Så det er nu, du skal gribe muligheden. De første portioner er allerede uddelt.

Agerholms Legat til Grøn Thy
GrønThy producerer grøntsager til lokale restauranter, købmænd og vejboder, og projektet tildeles legatet til et nyt personalerum. Med denne uddeling er legatet i overført betydning ”kommet hjem”, da legatet er oprettet af slagtermester Agerholm fra Thisted.

Læs mere om uddelingen her

Søg Edvard og Ane Agerholms Legat
Legatet uddeles til flittige bønder, der har gjort sig særligt bemærket inden for og/eller har visioner med sit fag. Det kan være fokus på nye dyrkningsmetoder, initiativer på ejendommen, særlige klimaindsatser eller en målrettet indsats for at videreudvikle et for Danmarks traditionsbundet erhverv.

Der er deadline for nye ansøgninger til legaterne den 15. april 2022.
Læs om legatet og hent ansøgningsskema her: Edvard og Ane Agerholms Legat | Hedeselskabet

Æblelund i Voldum plantes med støtte fra Dalgas’ Mindelegat
Voldum har tidligere været kendetegnet ved mange æbleplantager. I begyndelsen af 1800-tallet tog Jens Christensen, som senere blev Danmarks første bonde i Landstinget, initiativ til at plante en stor æbleplantage ved sin gård, og det inspirerede andre bønder til at gøre det samme. Nu rejses der igen en æbleplantage i byen.

Læs mere om uddelingen her

Søg E.M. Dalgas' Mindelegat
Legatet gives som støtte til eller præmiering af personer, institutioner eller sammenslutninger, der yder en særlig indsats inden for beplantning, læplantning og kultivering.

Der er ikke flere midler til uddeling i legatet

Æbleplantage i Voldum