GrønThy producerer grøntsager til lokale restauranter, købmænd og vejboder, og projektet tildeles legatet til et nyt personalerum. Men historien om GrønThy rummer langt mere en ”blot” en 'flittig og dygtig landmand', som det hedder i legatkriterierne.
Som 19-årig var Gitte Fauersbækk i en alvorlig trafikulykke sammen med sine forældre og sin søster. Det satte en brat stopper for en drøm om at blive sygeplejerske, faktisk var Gitte dømt til et liv i kørestol og på forsørgelse. Med vilje, stædighed og et ukueligt humør kæmpede hun sig videre derfra, og for to år siden stiftede hun virksomheden GrønThy, som nu går ind i sin anden høstsæson for at levere de bedste grøntsager til lokale restauranter, købmænd og vejboder. Hele 90 forskellige slags grøntsager.
”Mine forældre, bedsteforældre og oldeforældre har altid været selvforsynende, og jeg har været gift med en landmand, så evnen til at dyrke har jeg altid haft. Og jeg har også altid været der for andre mennesker, helt fra jeg var barn. Jeg har arbejdet på plejehjem og passet de gamle i min familie, og det var mit største ønske at blive sygeplejerske og etablere mit eget plejehjem. Det var så ikke muligt, men det betyder ikke, at jeg ikke kan hjælpe andre, og det er helt afgørende i dette projekt,” fortæller Gitte Fauersbækk, der i dag er 45 år og har fire børn. Det var hendes ældste søn, der indstillede hende til legatet, blandt andet med ordene: