Mette Mikkelsen Havdal Gårdmejeri

Fra jerseymælk til is – ung virksomhedsleder præmieret

Med hårdt arbejde, vilje og mod har Mette Mikkelsen etableret et gårdmejeri i Hinnerup. Herfra sælger hun hjemmelavet is og friskmælk direkte fra gårdens jerseykøer. Hun holder også stalddøren åben, så hendes kunder kan kigge ind og klappe kalvene. Nu bliver hun præmieret for sin indsats. 

I 2017 stiftede Mette Mikkelsen sammen med sin far "Havdal Gårdmejeri" i tilknytning til forældres ejendom i Hinnerup. Det har krævet hårdt arbejde sammen med en god portion vilje og mod at komme dertil, men i dag sælge mejeriet hjemmelavet is og friskmælk direkte fra gårdens jerseykøer.

På gården er stalddøren altid åben for kunderne, så de kan klappe en kalv, se dyrene på græs og prøve at sidde i en traktor. Det giver mejeristen og landmanden mulighed for at få en god snak med kunderne. Det handler nemlig ikke kun om at sælge et produkt.

Storytelling er vigtigt for vores produkter. Det giver god energi til hverdagen at få positive tilbagemeldinger om vores produkter og vores landbrug, både fra de privatpersoner, der kommer og handler, men også fra folk i de mange grupper, vi har besøg af i løbet af året.

Mette Mikkelsen

Mere fokus på forbrugerne
Mette Mikkelsen er faglært landmand og produktions- og virksomhedsleder. Hun er opvokset på forældrenes kvæggård, hvor hun siden 2016 har været ansat som fodermester. Under sin uddannelse arbejdede hun med alternativ afsætning af mælken, og det har hun koblet sammen med et stigende ønske fra forbrugerne om at købe lokalt og vide, hvor produkterne kommer fra. Mette Mikkelsen tror på, at danske landmænd bliver nødt til at have mere fokus på forbrugerne og deres ønsker. For som hun siger, så er det jo i sidste ende forbrugerne, som skal købe en stor del af landbrugets produkter.

Et arrangement som åbent hus i forbindelse med at køerne kommer ud på græs er et godt eksempel på et initiativ, der kan være med til at skabe bro mellem land og by. På sådan en dag har Mette Mikkelsen og familien tidligere haft mellem 600 og 800 besøgende.

Edvard og Ane Agerholms Legat for Mettes ihærdighed og gå-på mod
Mette Mikkelsen bliver nu præmieret for sin indsats med 10.000 kroner fra Edvard og Ane Agerholms Legat, som uddeles af Hedeselskabet. Mette Mikkelsen får legatet, fordi hun nærmest fra bar bund har opbygget et moderne ”mini”-mejeri kun med opbakning og råd fra familien og med lidt sparring fra en tilsvarende virksomhed i Thy.

Diplomoverrækkelse

Forretningsudvikler i HedeDanmark, Rasmus Willumsen, er Hedeselskabets lokale ambassadør i området, og han lagde vejen forbi Havdal Gårdmejeri for at overrække det synlige bevis for uddelingen af legatet til Mette Mikkelsen.

Om Edvard og Ane Agerholms Legat
Legatet administreres af Hedeselskabet og har til formål at støtte flittige og dygtige bønder, der forstår at arbejde sig fremad. Legatet uddeles i portioner på 10.000 kr. eller mere.

Den næste deadline for ansøgninger er 15. oktober 2022. Oplysning og ansøgningsskema kan hentes her.