For medlemmer

Publiceret 28.02 2023

Mad med en mission

Foto: Inge Spliid Bech

Tekst: Inge Spliid Bech

Jakob Nusbaum forlod reklamebranchen for at tage tilbage til urmennesket ved bålet, og han vil have os andre med. Det handler om fællesskab, madmod, nærvær, natur og selvfølgelig gode smagsoplevelser.

Lyt til artiklen 

Han serverer grillet østers med brændt fløde og urteolie, barbecue-fasan på friteret rispapir og grillspyd med teriyaki-marineret andehjerte. Hele molevitten tilberedt over et simpelt bål. Det smager intet mindre end fantastisk, og det er som om, at en lille Michelin-stjerne er dumpet ned midt på den ellers lidt vinterafpillede bålplads ved Følle, tæt på det inderste af Aarhus Bugt, på denne januardag.

Men det er slet ikke Michelin, der er ambitionen. Selvfølgelig må maden gerne smage himmelsk – og det har mad i det fri med at gøre – men målet er noget helt andet for den tidligere reklamemand, nu founder af Gourmensch, Jakob Nusbaum. Det handler mest om den sidste halvdel af navnet; mennesket og herunder det fællesskab, som madlavning skaber, det nærvær, som bålet kræver, og roen når man sidder omkring gløderne og spiser sammen.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.