For medlemmer

Publiceret 28.02 2023

Hedeselskabet mener: Biodiversitetskrisen løses ikke af flere paragraffer

Tekst: Kommunikationsdirektør Christian Bogh

Hedeselskabet mener: Biodiversitetskrisen løses ikke af flere paragraffer

COP27, COP15, 53rd World Economic Forum, Biodiversitetsrådet … opmærksomheden er rettet mod ét punkt. Nemlig biodiversitetskrisen. Det er ikke bare endnu en krise – det er KRISEN. En krise, som er kommet kraftigere og hurtigere end klimakrisen.

Hvor klimakrisen og arbejdet for at afbøde denne har været en del af vores bevidsthed i hvert fald siden den daværende norske statsminister Gro Harlem Brundtland udgav sin rapport med titlen ”Vores fælles Fremtid” i 1987 – også kaldet Brundtlandrapporten – er biodiversitetskrisen først for alvor dukket op i den brede offentlighed inden for de seneste år. Spørgsmålet er så, om vi ikke har lige så god tid til at kigge på det? Nej!

Hvor klimaet har mulighed for at blive afhjulpet gennem teknologi, opsugning og lagring af CO2 m.m., så er biodiversitetskrisen ikke en krise, vi bare kan opfinde en teknologi til at løse. Der findes ingen Ole Opfinder, der kan få uddøde arter til at genopstå. Når først…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.