For medlemmer

Publiceret 28.02 2023

Klumme: Grafisk branche tager medansvar for skoven

Foto: Christina Jensen

Tekst: Thomas Torp

Klumme af Thomas Torp, adm. direktør, GRAKOM Kommunikationsindustrien

’Er internettet grønnere end skoven?’ Det er et af de spørgsmål, som vi har stillet os selv i den danske grafiske branche. Vi skal nemlig jævnligt høre på forkerte og negative påstande om, at vi ødelægger regnskoven med vores produktion af tryksager, at vi er ligeglade med at skoven dør, og at det er bedre for klimaet, hvis det hele bliver digitaliseret.

Virkeligheden er dog en helt anden: Alle, der arbejder med træprodukter – uanset om det er til tømmer, møbler eller papir, har respekt for skoven og vil passe på den.

Skoven er nem at holde af, men vi ville ærligt talt også skyde os selv i foden, hvis vi ikke passer på den. Vi er jo dybt afhængige af den i vores virksomheder. Vi har brug for, at skoven fortsat kan give nyt træ, som vi kan anvende i vores produktion. At være ligeglad med skoven ville svare til en fisker, der er ligeglad med, om der er fisk i havet eller en vindmølleproducent, der er ligeglad med, om det blæser. Det giver ikke mening.

Den danske…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.