For medlemmer

Publiceret 28.02 2023

Dokumentarist: Nu taler de fleste om biodiversitet

Foto: Andreas Beck

Tekst: Mette Meldgaard

I over ti år har Phie Ambo lavet dokumentarfilm om klima, natur og biodiversitet. Altid med modstand og krise som fællesnævnere. Selv om vi er langt fra målet om at løse de store udfordringer, oplever hun, at vi som mennesker rykker os. Der er en bevægelse i gang.

Nogle gange kunne jeg også godt tænke mig at lave et drama om nogle, der skal skilles hen over køkkenvasken eller sådan noget. Men det synes jeg simpelthen ikke, der er tid til. Refleksionen kommer i forlængelse af et spørgsmål om forpligtelse. For føler Phie Ambo sig ligefrem forpligtet til at formidle klima- og biodiversitetskrisen – både som menneske, kunstner og dokumentarfilminstruktør? - Ja, det gør jeg helt sikkert. Så lige nu ligger mit fokus dér.

Den prisvindende instruktør har ikke kun inviteret indenfor i privaten på Amager til interviewet med Vækst, hun er lige så åben overfor de spørgsmål, der bliver stillet. Venlig med et fokuseret blik i øjnene. Det er ikke for sjov, når Phie Ambo i sin nyeste film ’Organiseret Vildskab’ har brugt fire år på at holde snor i dokumentationen af en historie i Vendsyssel.

Et hint om Hammer Bakker
Det var Frank Erichsen fra DR-programmet …

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.