For medlemmer

Publiceret 28.02 2023

Hedeselskabet støtter: Citronsommerfuglen får første parket

Etablering af en biotop for citronsommerfuglen er blandt de projekter, der modtog støtte fra medlemspuljen i 2022. På et areal mellem Grenåbanen og virksomheden Carletti A/S i Skødstrup er en del af bevoksningen af rødgran blevet erstattet med 150 tørstetræer.

Det er på tørstetræet, citronsommerfuglen trives. Derfor var træet vejen frem for biolog Mogens Hvids idé om at etablere en biotop, hvor målet er at forbedre levevilkårene og øge antallet af sommerfugle.

Som medlem af Hedeselskabet fik Mogens Hvid 25.000 kroner til projektet via foreningens medlemspulje. Initiativet krævede dog i første omgang en godkendelse fra ejeren af det udsete areal, Carletti A/S. Men da virksomheden i foråret 2022 blev præsenteret for idéen, blev der straks givet tilladelse til at rydde noget af området og gøre plads til de nye træer.

- Nu skal så vi bare vente spændt på sommeren, og forhåbentlig kan vi allerede i år se citronsommerfuglen flagre rundt på stedet. Jeg har de senere år set enkelte af dem i området – så de er her i begrænset antal, siger biologen.

Det er ikke kun den gule sommerfugl, der får glæde af tørstetræerne. Også sommerfuglen skovblåfugl samt andre insekter er knyttet til tørstetræet. Så der bliver i det hele taget…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.