For medlemmer

Publiceret 28.02 2023

Hedeselskabet støtter: Bedre trivsel med naturen som legeplads

På en af de få solskinsdage i januar blev en ny bålhytte indviet i Kompedallejren i Kompedal Plantage. Her holder udviklingsprojektet Salamanca til, der er forankret i Dybkær Specialskole i Silkeborg. Naturen, sund kost, motion og nærværende pædagogik gør en afgørende forskel for elevernes trivsel.

En stor portion velsmagende og kraftig tomat-grøntsagssuppe med nudler og ristet bacondrys. Dertil bålbagte boller.

Eleverne i Salamanca havde sørget godt for naboer, sponsorer, jægere og brugere af Kompedallejren, der alle var inviteret til indvielse af den nyopførte bålhytte langt ude i Kompedal Plantage. Hytten er en del af en udbygning af området omkring lejren, hvor der også er kommet et udendørs læringsrum, bålsted og borde/bænke til cirka 30 personer. Det er ønsket, at andre også vil benytte og få glæde af bålhytten uden for skoletiden.

Hedeselskabet har støttet projektet med 25.000 kroner fra medlemspuljen, der er gået til at opgradere hytten, til formidling og indkøb af forskelligt grej til brug i naturen. Grejet blev da også taget i brug på indvielsesdagen. De mindste elever fandt bænkebidere, der blev indsamlet i de rette bøtter og derefter undersøgt på behørig vis.

Eleverne, der er mellem 6 og 17 år, kommer fra forskellige sociale lag. Nogle af dem…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.