For medlemmer

Publiceret 28.02 2023

En opgave ud over det sædvanlig

Foto: Esben Holmager Hansen

Tekst: Christian Agerskov Munk

HedeDanmarks arbejde med at stormflodssikre Øresundsbroen er ikke kun en usædvanlig opgave på grund af størrelsen, som en af de største anlægsopgaver i virksomhedens historie.

Arbejdet nær Københavns Lufthavn har betydet, at man har skullet planlægge ekstra grundigt, fortæller projektleder hos HedeDanmark Esben Munch-Petersen.

- Vi arbejdede under den mest trafikerede start- og landingsbane i Københavns Lufthavn og måtte ikke være højere end 11 meter over havoverfladen med lastbiler og maskiner, så det betød noget, når vi fx læssede jord af med lastbilernes tippelad.

- Når vi arbejdede i den zone, der ligger lige foran landingsbanen, så skulle vi kontakte Københavns Lufthavns kontroltårn om morgenen og spørge, om vi måtte komme op i højden. Det måtte vi ikke, hvis flyene skulle starte ud over os, men hvis de skulle lande ind over os, måtte vi godt. Det afhang af vindretningen.

- Vi samarbejdede også med lufthavnens fugleskræmmerkorps, bird control. Vi måtte ikke tiltrække fugle, fordi de ville jo også hænge i luften, lige der hvor flyene kom ind. Så vi skulle passe på, hvis vi fik leveret våd jord med en masse regnorm, for det…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.