For medlemmer

Publiceret 28.02 2023

Certificering og optag af CO2 i danske skove når nye standarder

Tekst: Christian Agerskov Munk og Mette Meldgaard

Troværdighed og dokumentation. Det er to afgørende parametre i ethvert klimaregnskab.

Som den første virksomhed i Skandinavien opnåede HedeDanmark i midten af januar at blive godkendt efter den internationale organisation FSC’s certificering af økosystemtjeneste for kulstofoptag. Det gælder for de to skovrejsninger: Hedeselskabets Idomlund Østerskov og Coops Storå Folkeskov – begge i Vestjylland.

Med certificeringen kan det nu dokumenteres, hvor meget kulstof træerne i de to skove optager fra atmosfæren. Den samlede mængde af CO2 indgår i det årlige klimaregnskab.

FSC har i årevis haft danske skovstandarder for certificering af ansvarlig skovdrift og forvaltning, der blandt andet sikrer beskyttelse af miljø, biodiversitet og arbejdsmiljø. Den nye certificering er et tillæg, som altså sikrer måling af skovenes kulstofoptag.

HedeDanmarks FSC-skovgruppe har desuden fået godkendt sit system for certificering af kulstofoptaget i skovrejsning. Det betyder, at andre projekter med skovrejsning, der melder sig ind i gruppen, også kan få godkendt deres…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.