For medlemmer

Publiceret 20.02 2019

Skole satser på videnskabelig have

”ALMAS INTELLIGENTE HAVE” HEDDER ET PROJEKT, DER SKAL GIVE FOLKESKOLEELEVER NY MOTIVATION. PROJEKTET TAGER AFSÆT I FN’S VERDENSMÅL FOR BÆREDYGTIG UDVIKLING.

Et glashus, hvor eleverne kan lave deres egne kumulusskyer, kanaler og kar til at lave eksperimenter med vand og en plante, der kan lade en mobiltelefon op. Det er blot nogle af elementerne, som projektet ”Almas Intelligente Have” skal indeholde, forklarer Kristian Toft, der er skoleleder på Mølleskolen i Ry, hvor haven skal ligge.

”Tanken med ”Almas Intelligente Have” er, at den skal vække elevernes motivation for det naturvidenskabelige med fokus på verdensmålene. Noget af det, vi gerne vil, er at give eleverne en bedre forståelse af bæredygtighed, og vi er meget inspirerede af sol, vind og vand,” siger skolelederen.

”Vi vil gerne medvirke til, at eleverne bliver mere nysgerrige og motiverede. I folkeskolen i dag er der for mange elever, der mister motivationen. Det tror jeg, man kan ændre på ved at få flere eksperimenter og teknologier ind i undervisningen,” tilføjer han og understreger, at den intelligente have skal være med til at understøtte lærernes arbejde.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.