For medlemmer

Publiceret 20.02 2019

Nyt værn mod sultent vildt

UNGE TRÆER HAR BRUG FOR BESKYTTELSE MOD VILDT. ET NYT PROJEKT DROPPER DET TRADITIONELLE HEGN OG BRUGER I STEDET BUSKE TIL
FORMÅLET.

Der bliver både flere rådyr og krondyr i den danske natur. Fælles for dem er, at de gerne sætter tænderne i unge træer, når det er småt med føde. Det er en trussel mod træerne, der derfor mange steder er beskyttet med hegn.

”Hegn kan være effektive, men det er en dyr løsning, og de kan være besværlige at have med at gøre,” påpeger Cathrine Steffy Pater, ph.d.-stipendiat ved Skovskolen på Københavns Universitet. Hun tilføjer, at hegnene heller ikke lige frem pynter på skoven.
Der er derfor gode grunde til at finde alternative løsninger til at beskytte træerne, og det er akkurat, hvad Cathrine Steffy Pater arbejder med i forbindelse med sit ph.d.-projekt, som Hedeselskabet støtter.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.