For medlemmer

Publiceret 20.02 2019

Middelfart, Miami og FN’s Verdensmål

Klima. Et ord, der bliver sagt igen og igen i disse år. I de fleste tilfælde med bekymring og alvor i stemmen, men i enkelte tilfælde også med en vis portion skepsis. Det kender Jens Hesselbjerg Christensen alt til. Han er blandt verdens førende klimaforskere og har i årevis arbejdet med klimaforandringer, og han skal ofte forklare, at forandringerne i klimaet er virkelighed. Hvordan han gør det, kan du læse om her i ”Vækst”, hvor Jens Hesselbjerg Christensen er portrætperson.

Også hos Hedeselskabet har vi fokus på klimaet og forandringerne – og ikke mindst konsekvenserne af dem. Det har vi haft siden 1866, og vi bidrager fortsat til at gøre Danmark klar til at imødegå dem. Flere steder er vi eksempelvis med til at sikre kysten mod stigende vandstand. Tidligere betød det især, at der blev bygget diger. Det gør der stadig, men et dige er i dag meget mere end en bunke jord. Nogle steder bliver der i digerne for eksempel bygget parkeringshuse. Det kan du også læse mere om her i ”Vækst”.

Netop klimatilpasningsprojekter med flere funktioner er noget, Hedeselskabet har stor erfaring med. Det gælder blandt andet i det prisvindende projekt KlimaByen Middelfart, hvor Orbicon medvirker til at tilpasse byen til en øget mængde nedbør og samtidig gøre byen bedre at leve i.

På den måde har Middelfart noget til fælles med millionbyen Miami. For også her giver øget vandstand rynker i panden. Mens udfordringen i Middelfart er vand fra oven, så er udfordringen i Miami, at vandstanden i havene stiger. I denne udgave af ”Vækst” ser vi på fem af de mest…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.