For medlemmer

Publiceret 20.02 2019

Et klimaprojekt med det hele

KLIMAPROJEKTER ER MED TIL AT SKABE BEDRE BYER. I MIDDELFART HAR ET PROJEKT VUNDET EN PRIS FOR NETOP AT GØRE DET. PROJEKTET BETYDER FLERE TRÆER, OG TRÆER KAN NOGET SÆRLIGT.

På Karensvej er der kommet regnbede med ”skov-look” og organiske former. På Egevej har beboerne selv valgt at ofre fortovene for at få en vej med allétræer og regnbede i begge sider af vejen, og ved Middelfart Stadion er der etableret en aktivitetsskov, hvor vandhåndtering er kombineret med sport og leg.
Bevæger man sig rundt i Middelfart, er der kort sagt masser af eksempler på, hvordan klimatilpasning giver borgerne nye muligheder, og hvordan træer og planter får mere plads.

”Det, vi håber, er at få mere biodiversitet ind i byerne ved eksempelvis at etablere regnvandsbede med forskellige blomster, så det hele ikke bliver en asfaltjungle. Der sker en begrønning af Middelfart, og vi håber, det gør byen lidt sjovere og bedre at bo i,” siger ingeniør i Middelfart Kommune Bjarne Simon Rasmussen.

Det samlede projekt, som Orbicon er en del af, har fået titlen Klimabyen Middelfart og er et godt eksempel på, hvordan den nødvendige klimatilpasning faktisk er med til at udvikle og skabe bedre byer at bo i. Faktisk er Klimabyen Middelfart så godt et eksempel, at…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.