For medlemmer

Publiceret 20.02 2019

Jens gør sort snak grøn

FOR JENS HESSELBJERG CHRISTENSEN ER KLIMA FORANDRINGERNE KONKRETE. HAN ER EN AF  VERDENS FØRENDE KLIMAFORSKERE OG KAN  SÆTTE ORD PÅ, HVAD KLODEN OPLEVER – OG KOMMER TIL AT OPLEVE I FREMTIDEN.

Jens Hesselbjerg Christensen er som en tolk. Han navigerer rundt i ord, som synes fremmede, og viderebringer deres betydning, så man pludselig forstår det, der ellers bogstaveligt talt var sort som kul.

Nogle ville måske kalde ham for en slags moderne forkynder, der lader os alle vide, hvad der er i vente. Med ord fremtvinger han åbenbaringer hos den, der lytter. Ikke i en eksistentiel eller religiøs forstand, men snarere fordi han gennem sin rolige og tålmodige tale formår at gøre luftige begreber jordnære.

Det handler om klima. Om behovet for at gå fra sort til grønt, men først og fremmest kan han forklare, hvad klimaet egentlig er for en størrelse.

”Forskellen på vejr og klima er, at når du går ud, så er det tøj, du har på, det er vejr. Kommer man hjem til dig, kan man se din garderobe, og så siger det noget om, hvilket klima du bor i. Klima er variationen over tid,” forklarer han.
Klimaet er altså det gennemsnitlige vejr over en periode. Hvis der sker en vedvarende ændring i vejret, er der tale om en klimaændring. En enkelt hed sommer, som…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.