For medlemmer

Publiceret 20.02 2019

”Snebolden ruller”

FN’S VERDENSMÅL ER KRAFTIGT MEDVIRKENDE TIL, AT EN BÆREDYGTIGHEDSBØLGE NU RULLER IND OVER MYNDIGHEDER, VIRKSOMHEDER OG PRIVATE HJEM,  MENER PROFESSOR STEEN HILDEBRANDT.

FN’s hovedkvarter i New York har klædt sig på til lejligheden. Bygningen stråler i alverdens farver og symboler, der tilsammen udgør FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling. Det er den 25. september 2015, og verden har fået endnu en aftale, der skal gøre kloden til et bedre sted.
Her godt tre år efter underskrifterne blev sat, lever aftalen i bedste velgående. Det mener Steen Hildebrandt. Han frygter ikke, at bæredygtighedsmålene ender som blot endnu en aftale. Han fornemmer derimod, at de får nye initiativer til at spire frem overalt.

”Jeg tror ikke, at aftalen om verdensmålene vil gå i glemmebogen. På et globalt plan er den ved at manifestere sig og trænger ind flere steder i parlamenter, regeringer, organisationer og i civilsamfundet. Jeg ser en snebold, der ruller – og næsten er ved at være allemandseje,” siger Steen Hildebrandt og tilføjer:
”Jeg tror, at verdensmålenes hemmelighed er, at de både hand-ler om mig og om helheden.”

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.