For medlemmer

Publiceret 20.02 2019

Fremtidens flise?

KLIMAFLISEN GØR DET MULIGT FOR FORTOVE AT OPSAMLE OG HÅNDTERE REGNVAND. FLISEN HAR ALLEREDE FÅET INTERNATIONAL OPMÆRKSOMHED.

Kommuner overalt i Danmark forbereder sig på mere regn og øget risiko for skybrud. De får nu en hjælpende flise fra tegnestuen Tredje Natur, der i samarbejde med blandt andre Orbicon har udviklet ”Klimaflisen”.
”Klimaflisen er et forsøg på at lave et system, som kan gøre en forskel i forhold til klimatilpasning. I al sin enkelthed er det en flise, der kan håndtere vand, fordi den er hul og har en ledningsfunktion,” siger medstifter af Tredje Natur Flemming Rafn Thomsen.

Han forklarer, at klimaflisen uden problemer kan bruges, når et stykke fortov skal renoveres. Den har således akkurat samme mål som en traditionel flise og passer derfor ind i den oprindelige belægning. Klimaflisen kan desuden bruges i forbindelse med etablering af nye byområder. Det nye system betyder, at vandet fra fortov og tage modtages i flisen og opbevares i systemet, så kloaknettet bliver aflastet. Systemet kan suppleres med faskine og træer dér, hvor der er plads til det i gaderummet.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.