For medlemmer

Publiceret 20.02 2019

Der er både noget for fugl og fisk

ØRNE-STEN OG GYDEBANKER ER BLOT NOGET AF DET, DER SKAL VÆRE MED TIL ØGE NATURVÆRDIEN I PROJEKTET TEMPELKROGEN, SOM LEJRE OG HOLBÆK KOMMUNER STÅR BAG I SAMARBEJDE MED HEDEDANMARK. DET PRIMÆRE FORMÅL ER AT REDUCERE UDLEDNING AF KVÆLSTOF.

Vi ender med at blive 40 frivillige, som har lyst til at bruge en fredag eftermiddag, muligvis i regn og slud på at lave miljøforbedrende arbejde," siger grusbandeleder Rune Hylby til “Vækst”, umiddelbart før arbejdet skal foregå.
“Det er pragtfuldt,” tilføjer han.

Grusbanden er en gruppe, der blandt andet er med til at etablere gydebanker for havørreder. Og det er akkurat det, de frivillige skal gøre i Truelsbækken ved Holbæk. Bækken er blevet genslynget og løber gennem et vådområde, som HedeDanmark i samarbejde med Rambøll har været med til at etablere. Nu skal det udlagte gydegrus lægges til rette.
Vådområdet er del af det storstilede kvælstofprojekt ”Tempelkrog Nord”, der skal være med til at nedbryde kvælstof, før kvælstoffet havner i Isefjorden.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.