Søren Nygaard

Orkan, udenadslære og "European Dynamite"

Søren Nygaard har sendt et rejsebrev fra sit studieophold i Raleigh i USA. Orkan, udenadslære og "European Dynamite" er nogle af stikordene for de første to måneder af opholdet. 

Kære Hedeselskabet

Nu har jeg efterhånden været i Raleigh i lidt over to måneder, og det har været to måneder fyldt med nye oplevelser, indtryk, venskaber og meget mere.

Som jeg tidligere har nævnt, valgte jeg bl.a. at søge om en udvekslingsplads på North Carolina State University for at få en ny vinkel og forståelse af miljøøkonomi. Miljøøkonomi er nemlig blevet et vigtigt fagområde, da vi alle til en vis grad er påvirket af den globale opvarmning i form af stigende temperaturer og voldsommere vejr. Konsekvensen af klimaforandringerne oplevede jeg på tætteste hold, da orkanen Florence i midten af september gik i land, og ødelagde flere byer i både North og South Carolina. I dagene op til at orkanen skulle gå i land, kunne man tydeligt mærke nervøsiteten brede sig blandt amerikanerne, hvilket bl.a. kom til udtryk gennem helt tomme hylder i selv de største supermarkeder som Walmart, som billedet viser. Orkanen endte heldigvis med ikke at ramme Raleigh så hårdt, men det var stadig en lidt vild oplevelse. 

Bortset fra det er jeg faldet rigtig godt til i Raleigh både studiemæssigt, personligt og socialt. Jeg har mødt en masse nye mennesker, som jeg bruger meget af min fritid sammen med. I forrige uge havde jeg efterårsferie, og den blev brugt i hovedstaden, Washington D.C., sammen med nogle af de andre udvekslingsstuderende, som jeg har lært at kende. Det var helt vildt spændende endelig at komme helt tæt på Det Hvide Hus, The Capitol, monumenterne og alt hvad byen ellers har at byde på. Derudover har jeg også været ude at vandre i North Carolinas Blue Ridge Mountains sammen med nogle andre danskere, der også er på udveksling gennem Københavns Universitet.  

At gå på universitetet her i USA adskiller sig meget fra det, jeg er vant til hjemme i Danmark. På jordbrugsøkonomi har vi blokstruktur, hvilket vil sige, at vi har to fag i to måneder ad gangen, og til sidst har vi typisk én eksamen, som vores karakter afhænger 100% af. Her i USA afhænger karakteren af meget mere end bare én enkelt eksamen. I de fleste af mine fag tæller afleveringer, mid-terms, tests og hjemmearbejde med i den samlede karakter. I et af fagene tæller fremmøde endda for 10% af den samlede karakter.

I sidste uge fik jeg overstået de første mid-terms, og det var en noget anderledes måde at tage prøver på. Når jeg går til eksamen på KU, er alle hjælpemidler typisk tilladt, men her er ingen hjælpemidler, bortset fra en lommeregner tilladt. Derfor bruger man meget tid på at lære begreber, formler og lignende udenad, så på den led læser jeg meget anderledes op til en eksamen, end jeg gør i Danmark. På trods af forskellene føler jeg, at jeg fagligt får et stort udbytte af at være her på NC State. Et af de fag som jeg især synes er værd at fremhæve, er faget U.S. Agricultural Policy. I dette fag kigger vi bl.a. på nogle af de mest debatterede emner inden for amerikansk jordbrugspolitik, og jeg synes det er helt vildt spændende, at lære om hvad der politisk rører sig inden for landbruget i et af verdens største fødevareproducerende lande. Derudover kigger vi også på, hvad der er sket de senere år inden for amerikansk miljøpolitik, og her ses en tydelig forskel på Obamas og Trumps måde at håndtere dette emne på.

Når jeg i hverdagene skal have en lille pause fra studiet, spiller jeg bl.a. med på et 7-mands fodboldhold i en såkaldt intramural-league, som er en intern liga for studerende på NC State. Vores hold består kun af europæiske spillere, og derfor har vi passende valgt at kalde os for ”European Dynamite”! Jeg synes at det er en god måde at få et break fra bøgerne på, og det er fedt at kunne engagere sig det sociale miljø, der foregår uden for forelæsningslokalerne.

Til sidst vil jeg gerne sige tusind tak til Hedeselskabet for den støtte jeg har fået i forbindelse med mit ophold på North Carolina State University. At komme på udveksling er en fantastisk mulighed, og det er fedt at have følelsen af, at man forbedrer sig fagligt, samtidig med at man skaber en masse internationale forbindelser, og oplever en masse. Endnu en gang tak!

Mange hilsener Søren

 

Læs også portræt af Søren Nygaard