Indvielse af Hedeselskabets biodiversitetspark

Publiceret 14.09 2021

Biodiversitetsparken indviet

Fredag d. 10. september 2021 blev Hedeselskabets Biodiversitetspark indviet med hjælp fra Viborgs borgmester Ulrik Wilbek foran omkring 200 deltagere. 

I foråret 2021 gik HedeDanmarks dygtige medarbejdere i gang med at omdanne den grønne græsplæne ved hovedkontoret på Klostermarken i Viborg til et levende område for insekter, dyr, planter og mennesker.

Fredag d. 10. september 2021 var omkring 200 interesserede borgere, kunder, medarbejdere og medlemmer mødt op for at deltage i indvielsen af Hedeselskabets Biodiversitetspark. Med sine to hektar er parken indtil videre den største af sin slags i Danmark. 

Blomstersnor fra indvielse af biodiversitetspark 100921

Blomstersnor

Før han - med en havesaks - klippede den smukke blomstersnor kreeret af Overlund Blomster med lyng fra Kongenshus Mindepark og blomster fra biodiversitetsparken, gav borgmesteren udtryk for, at han glædede sig over, at åbningen af parken faldt sammen med Viborgs 'Grønne sammen'-uger og sagde: 

"Nu har Viborg fået en ny bypark, og det er ikke så ringe endda."


Spørgsmål og småkager
Da snoren var klippet, blev alle deltagerne inviteret til at gå rundt i parken, hvor HedeDanmarks medarbejdere stod klar til at svare på spørgsmål om alt fra parkens tilblivelse til blomster over regnvandsopsamling til sensorer. 

Der var også mulighed for at få en kop kaffe sammen med en cookie eller en snegl - begge bagt af Hedeselskabets kokke med krydderurter fra biodiveristetsparken. Find opskrifterne her.

TvMidtVest var på besøg før selve indvielsen. Se indslaget fra fredag d. 10. september 2021 kl .19.30 - klik her

Hedeselskabets Biodiversitetspark

Her er altid åbent

Parken er vores levende eksperimentarium. Den er i konstant udvikling og ændrer derfor udtryk fra sæson til sæson – og fra år til år.

Gæster i parken må gerne plukke lidt blomster hjem til en vase eller smage på de spiselige bær eller urter.