Indvielse af shelters

Uderum ved Hærvejen

Et nyt outdoor-område med shelters, bålsted og handicaptoilet blev i august 2018 indviet på Møllevej i udkanten af Thorning, lige ved Hærvejen.

Et nyt outdoor-område med shelters, bålsted og handicaptoilet blev i august 2018 indviet på Møllevej i udkanten af Thorning, lige ved Hærvejen.

Spejderne i Thorning har skaffet cirka 235.000 kroner til realisering af området. Ideen bag var at skabe et overnatningsområde direkte ved Hærvejen, som hærvejsvandrere, men også skoler, SFO, dagplejere og spejdere kunne få glæde af.

På pladsen var i forvejen en bålhytte og et gammelt shelter. Nu rummer pladsen desuden fire nye shelters, handicaptoilet samt en planering/amfiareal ved et bålsted, så man kan sidde i flere rækker og hygge sig rundt om bålet. I de nye shelters kan en del af gulvet hæves, så man ikke bare har en soveplads, men også et spisebord.

Lederen af spejdergruppen, Kern Oddershede, fortæller:

Med de nye shelters er der mulighed for at en klasse med 25-30 elever kan sove der på samme tid. De kan så hygge sig dér og overnatte, inden de måske tager hjem igen næste dag.

Allerede få dage efter den officielle indvielse havde området besøg af fem hold dagplejemødre og efterfølgende dag af to 2. klasser. 

Tilføjelsen af sheltere og handicaptoilet er med til at skabe en samlet overnatningsplads af høj kvalitet med mulighed for at lave aktiviteter i al slags vejr. Kern Oddershede og Thorning Gruppen håber, at projektet kan skabe øget turisme og styrkelse af lokale handlemuligheder, samt styrke samarbejdet mellem Thorning Spejderne og de lokale institutioner. Samlet set vil initiativet bidrage til at øge kendskabet til Thorning og de muligheder, byen har at byde på. Derudover vil et styrket samarbejde mellem skolen og spejderbevægelsen bidrage til at udvikle lokalområdets unge, og motivere til at tage ansvar som frivillige foreningsledere.

Indvielse med ros fra borgmesteren
Over 100 spejdere, forældre, lokale gæster og inviterede deltog i indvielsen og hørte en stolt borgmester takke de lokale ildsjæle for endnu en brik i at understøtte Silkeborg som Danmarks Outdoor Hovedstad.

Borgmester Steen Vindum markerede indvielsen ved at skære den røde snor over med en spejderdolk. Herefter var der fri adgang til området, mulighed for træklatring, gratis grillpølser, marshmallows og røde æbler plukket på pladsen.

Projektideen
Projektidéen er en overnatningsplads direkte ved Hærvejen og dermed på pilgrimsruten, samtidigt med at institutionerne (skole, SFO, dagplejer) og spejderne alle får et spændende sammenhængende aktivitets- og overnatningsområde. Ud over støtte fra Hedeselskabet har Friluftsrådet, Sankt Georgs-gilderne, Lions, Nordea- og Lokale- og Anlægsfonden også støttet projektet.

Uderum ved Thorning topbilled
Uderum Thorning Hærvejen borgmester 800.

FAKTA

Det Danske Spejderkorps har til formål at udvikle børn og unge til vågne, selvstændige mennesker, der er villige til at påtage sig et medmenneskeligt ansvar i det danske samfund og ude i verden. Værdierne bygger meget på børn-leder-børn og bl.a. på aktiviteter hvor samarbejde, kammeratskab, opførsel, ansvarsfølelse og identitetsskabelse er væsentlige elementer. 

Thorning Gruppen er parat til at tage imod børn og unge fra Thorning Skole, og lave aktiviteter der understøtter disse principper. Det nye område vil, med sine mange muligheder, være med til at understøtte potentialet for at lave endnu flere meningsfulde aktiviteter og oplevelser. Læs mere om Thorning Gruppen.